MENU

lopende projecten

In ontwikkeling

Op deze pagina vindt u alle lopende projecten.

Wisseloord

De Wisseloord Studio heeft door de jaren heen een reputatie opgebouwd als een van de beste opnamestudio’s ter wereld. In dit Nederlandse muziek- walhalla namen immers muzikanten als Mick Jager, Elton John, Shirley Bassey, Tina Turner, U2, Phil Collins, ELO, Michael Jackson en The Foo Fighters hun nummers op. Maar wat maakte dat Wisseloord op deze beroemdheden zo’n aantrekkingskracht had?

Memento

In de meeste culturen worden ouderen vanwege hun levenservaring gezien als wijze mensen. Met hun ervaring en relativeringsvermogen kunnen ze allerlei ontwikkelingen in perspectief plaatsen. Binnen de westerse cultuur is de houding ten opzichte van oudere mensen meer ambivalent. Wij leggen vaker de nadruk op de negatieve kanten van het ouder worden. Ouderen worden daarbij soms gedegradeerd tot mopperende kostenposten die onze maatschappij belasten. In deze serie waarin ouderen vertellen over bijzondere levenservaringen wordt tegenwicht geboden aan dit onvolledige beeld van de ouder wordende mens.

Het Dorpshuis

In deze serie wordt het dorpshuis in al zijn aspecten belicht. Wat is de betekenis van het dorpshuis voor de bewoners van het dorp. Welke verenigingen zijn er actief, wie zijn de leden, wie zijn de vrijwilligers en hoe houdt men het dorpshuis draaiend. We volgen de beheerder van het dorpshuis, maar zijn ook getuige van een bruiloftsfeest, de jongerensoos en de koffietafel na een begrafenis.

Carel Joseph Grips

Volgend jaar is het de honderdste sterfdag van Carel Joseph Grips. Deze schilder, die een groot deel van zijn leven in Vught heeft gewoond en gewerkt, heeft een groot aantal prachtige genrestukken op zijn naam staan. Grips is echter minder bekend bij het grote publiek. Hoogste tijd om middels een boek en documentaire aandacht te schenken aan deze bijzondere Vughtenaar.

Vlek

Hans Vlek was eind jaren 60 de rising star van de Nederlandse poëzie. Hij ontving zowel de Reina Prinsen Geerligsprijs, als de Jan Campert-prijs. Na allerlei omzwervingen verbleef hij de laatste jaren van zijn leven op een gesloten afdeling van een psychiatrisch ziekenhuis. In 2016 overleed hij. In deze documentaire wordt samen met zijn dochter Roos Vlek geprobeerd een antwoord te krijgen op de vraag wie Hans Vlek echt was.